top of page

Devět důvodů pro pořízení kožené kabelky

Existuje mnoho důvodů pro pořízení kožené kabelky a jen málokterá žena by nevymyslela ten svůj, že :-)? A rozhodně se nejedná o marnivost, ba právě naopak. Pokud ještě stále váháte, tady jsou odpovědi na vaše otázky aneb Proč by alespoň jednu kvalitní koženou kabelku měla vlastnit každá z nás:


1. Kvalitní koženou kabelku můžete nosit téměř pořád, bez ohledu na roční období a počasí. Je odolnější než kabelky z ostatních materiálů. Nerozpadne se po pár nošeních, a pokud ji nevystavíte extrémním podmínkám, nebude mít roztřepené držadlo, rozešité švy a odřené rohy. Zvládne i vyšší zátěž, což jí dodává na praktičnosti. Vše zmíněné je ale samozřejmě podmíněno správnou péčí.

2. Designovou koženou kabelkou dáváte najevo, že máte vkus a styl. Kabelka je přeci naše vizitka! Stejně tak jako čisté boty nebo upravené nehty. To vše prozrazuje, jaké jsme a naše okolí nás na základě toho vnímá.

3. Ikonické kožené modely získávají časem na hodnotě a mohou se tak stát zajímavou investiční příležitostí.

4. Utrpí-li vaše kožená kabelka přeci jen nějaký ten šrám, dá se opravit a nemusíte ji hned vyhazovat. Velkou výhodou je existence opraven koženého zboží, díky nimž se nemusíte se svou věrnou přítelkyní rozloučit při prvním problému.


5. Koupí kožené kabelky od české značky podporujete lokální ekonomiku. Připomínáme však, že i v tomto případě je dobré si ověřovat informace o původu produktu a použitého materiálu. Není totiž kůže jako kůže a její kvalita velmi ovlivňuje výsledné vlastnosti modelu.


6. Kvalitní kabelku budete chtít nosit pravidelně. Stane se zkrátka základem vašeho udržitelného šatníku.

7. Může se v rodině předávat z generace na generaci. Pokud se o svou kabelku dobře staráte, bude ji jednou moct nosit vaše dcera.

8. Koupě nadčasové kožené kabelky je ekonomicky i ekologicky výhodná. Když si každou sezónu koupíte jednu koženkovou kabelku za 1000 Kč, utratíte za 5 let 10 000 Kč a nezbyde vám nic. Koženka totiž nevydrží, jednoduše popraská. Nebo trendy produkt vyjde z módy. Taková kabelka pak končí na skládce.

9. V případě poppetek se nemusí pravé kůže obávat, pokud vám leží na srdci blaho zvířat. V Patrick Poppet totiž ve výrobě používáme pouze usně, které jsou vedlejším produktem masného průmyslu. Jinými slovy bychom všichni museli být vegetariány, aby tento "odpadní produkt" nevznikal. Vyčiněná kůže se alespoň využije dál na výrobu kožených výrobků a nemusí se zcela vyhodit.

Napadá Vás ještě nějaký důvod, proč si ne/pořídit minimálně jednu skvěle zpracovanou koženou poppetku?

Vaše Lucie

bottom of page