top of page

Novinka: organická trička s potisky pro milovnice kabelek a šampaňského

Bílé bavlněné tričko tvoří základ šatníku každé ženy. Když je navíc z organické bavlny té nejvyšší kvality a je opatřeno vkusným potiskem, který vystihuje to, co máte ráda, je vaší osobní výpovědí. A přesně tak vznikaly motivy této mini kolekce triček, jež je pokračováním úspěšné spolupráce s Terezou Franc, 1. českou Madame Cognac & Champagne. K tvorbě grafiky jsme si přizvaly také čerstvou studentku prestižní umělecké školy Central Saint Martins v Londýně Adélu Žižkovou.



Bílé tričko nikdy nevyjde z módy. Dá se nosit s riflemi a teniskami ve sportovním stylu, stejně tak dobře jako s lodičkami a sukní doplněné elegantní sakem. Když je navíc z kvalitního materiálu a ozvláštní se o vkusný ženský potisk, dá se nosit téměř při každé příležitosti. Takové tričko nám zde ale chybělo. Chtěly jsme totiž, aby motivy vystihovaly nás, to, co děláme a co nás neskutečně baví, proto jsme s Terezou přišly s potisky na téma Champagne a kabelek.

Trička mají certifikát Oekotex a GOTS (Global Organic Textile Standard), což je nejpřísnější certifikace pro textil vyrobený z organických vláken. Zaručuje, že bavlna je pěstována bez GMO a chemikálií jako jsou umělá hnojiva, pesticidy a insekticidy. Zajišťuje nejen ekologickou čistotu výroby, ale také konečného výrobku, čímž chrání životní prostředí, zdraví lidí zaměstnaných ve výrobě a v neposlední řadě i nositelů bio textilu. Tato bavlna je velmi jemná a prodyšná, a tedy příjemná na nošení.

V mini kolekci najdete tričko s nápisem rudé barvy "CHMPGN & HNDBGS, This is what I love", koláž v jemných pastelových barvách "On a Champagne diet" a grafiku s nápisem "Me, Myself & I", kterou vytvořila talentovaná Adéla Žižková. Ta se narodila v Brně, kde vystudovala Střední školu umění a designu v oboru Ilustrace. Nyní žije v Londýně a studuje na Central Saint Martins. Zaměřuje se na malbu, kresbu, grafický design, fotografii, šperk a oděvní design.

Coby autorky triček jsme si přály vytvořit ryze ženské motivy, které vystihují naše profesní zaměření a vášeň v jednom. "S Lucií jsme začaly spolupracovat již na jaře, když mě oslovila, abych se stala tváří její značky. Kolekce triček je náš další počin a jen potvrzuje naší úspěšnou spolupráci," říká Tereza Franc, 1. česká Madame Cognac & Champagne, spolumajitelka butiku s ušlechtilým alkoholem Fine Labels a vůbec jediná držitelka certifikátu Cognac Educator ve střední Evropě. "Aby byl příběh úplný a dostal tvář, rozhodly jsme se před objektiv fotoaparátu postavit samy. Naší trojici ještě doplnila kamarádka a podnikatelka Agi Archer. Každá jsme jiná, čímž jsme chtěly předvést, že naše trička budou slušet každé ženě."

Tak ať se vám líbí! Lucie


Foto: Mirek Žebrák

Tváře kolekce: Lucie Kalousová, Tereza Franc, Agi Archer

Šperky: Korbička

bottom of page