top of page

Představujeme novou spolupráci a nový projekt!

Jsem nadšená, že vám konečně můžeme představit novou spolupráci a jedinečný projekt! Tváří značky Patrick Poppet se stala Tereza Franc, 1. česká Madame Cognac & Champagne a spolumajitelka butiku s prémiovým pitím Fine Labels. Je mi ctí, že Tereza na můj návrh kývla! Při této příležitosti jsem vytvořila (a vytvářím) originální autorská díla, do nichž jsou zakomponovány plíšky od šampaňského, častý objekt sběratelské vášně milovníků tohoto ušlechtilého pití.


V dnešní době trávíme většinu času na home office, proto jsem se rozhodla, že vytvořím obrazy, které zútulní naše domovy. V některých z nich využívám odřezky usní, které zbývají z výroby poppetek a vyhodily by se, což přispívá k hodnotám zero waste. Do dalších umisťuji plaques de muselets, tedy dekorativní plíšky od šampaňského.

Během dvou let života v Lucembursku a častých návštěvách nedaleké Francie jsem vypozorovala, že spousta lidí plíšky od šampaňského sbírá. Následně si je ukládá do plastových desek nebo je zasazuje do průmyslově vyráběných dřevěných rámečků, které věší na zeď. To byl i náš případ. Mně to však nepřišlo estetické, proto jsem neustále přemýšlela, co s tím. Až mě napadlo vytvořit skutečný obraz s plíšky na plátně. Pro klienty je to zároveň možnost vlastnit unikátní dílo na míru.


Oslovit Terezu Franc, první českou Madame Cognac & Champagne a dlouholetou kamarádku, aby se stala tváří značky, pak bylo naprosto přirozené. Nejen kvůli jejímu profesnímu zaměření, ale i pro její osobnost. Je pro mě ztělesněním moderní ženy - inteligentní, vzdělaná, a navíc krásná mladá dáma, která má styl a je úspěšná jak v tom, co dělá, tak v osobním životě.


"S Luckou jsem se rozhodla spolupracovat, protože mám ráda lokální značky a produkty s příběhem. Těší mě také aspekt udržitelnosti použitých materiálů, s kterými Lucie pracuje. Když mne oslovila, navíc s možností propojit spolupráci s uměním a champagne, jež mne baví, neváhala jsem dlouho," říká ke spolupráci Tereza Franc.



Tereza Franc Křivinková (@madame_cognac_champagne) je zlínská rodačka. Vystudovala ekonomiku a management na University College Birmingham. V roce 2009 na Malé Straně otevřela koňakový a vinný bar U Staré studny. Od roku 2014 je jedinou držitelkou certifikátu Cognac Educator ve střední Evropě. V současné době se věnuje především privátním a firemním online degustacím, obchodní činnosti a rozvoji online butiku s prémiovým pitím Fine Labels, jehož je spolumajitelkou. V roce 2021 do Česka přinesla unikátní projekt Private Cognac Cask (možnost zakoupit si privátní sud koňaku). Je vdaná a má dvě děti.

Doufám, že z naší nové tváře a projektu budete stejně tak nadšení, jako jsem já!

Vaše Lucie

bottom of page